Jul på Hjul p.3 Storheten

10 poäng. Vi åker från operativsystem som företrädde sjuan genom Sierra Nevadas regnskugga där vi har turen att stöta på baristan från Bagdad. Längs vägen stöter vi på Kungens man och William där en vänstersväng tar oss upp till landets djupaste dal.

8. Kanarieöarnas tredje största ö är inte nära men kan föra tankarna närmre till till vårt resmål. Här har vattnet redan passerat två statsgränser för att inte långt senare utgöra tre. Vårt resmål blir grav för ungefär 12 personer varje år, vilket är imponerande med tanke på dess ca 6 miljoner turister varje år och dess högsta fallhöjd som går att jämföra med Kebnekaise.

6. En av de få skillnaderna från Gran Canaria är att man här åker från solen för att komma till värmen. Vi kan här bevittna ett genomsnitt som inte bara lockar turister men även berättar en 2 miljoner år gammal histoia. Detta geologiska mästerverk har inte bara setts från rymden utan kan även ses på statens registreringsplåtar.

4. General classification, geocaching och game cube kan alla leda tankarna till vårt resmål, iallafall de inledande. Nu borde dom flesta kunna lista ut vårt resmål, fast frågan är dock fortfarande, kan Jon?

2. I den grandaniosa ravinen hittar vi vad vi söker. Tillbaka i Arizona har vi en Grand ol’ time. Mellan väggarna ekar Barack Obamas slagord ”Yes we Can-yon”

Givetvis befinner vi oss vid Grand Canyon

Ja vad ska man säga egentligen. En plats på jorden vars storhet inte kan begripas eller fångas på bild. Svårt att ta in. En otrolig plats. Man blir nästan en smula religiös. Det tog inte lång tid innan vi slutade ta bilder för att det i slutändan var lönlöst. Helt klart något som man måste se med egna ögon. Finns inte så mycket mer att säga. Jo, Agnes spydde i Grand Canyon, det var coolt.

Nåväl. Tillbaka till På Spåret för de som vill ha genomgången. Vi körde alltså från Vista, som operativsystemet Windows Vista är uppkallat efter. Sierra Nevadas regnskugga är alltså det som gett upphov till Mojaveöknen som vi spenderade några timmar genom längs vägen där filmen Café Bagdad spelades in. Kungens man är metropolen Kingman och Williams är närmsta byn innan man svänger av. Kanarieöarnas tredje största ö är ju som bekant Gran Canaria. Coloradofloden passerar gränsen till Utah och Arizona och utgör sedan gräns mot Nevada, Kalifornien och slutligen Mexico. Fallhöjden från högsta till lägsta punkt i Grand Canyon är svindlande 1950 meter. Här tar man sig längre från solen för att komma till värmen eftersom det är så mycket lägre höjd nere i Grand Canyon därför kan det vara typ 15-20 grader Celsius varmare nere i än uppe på. Arizona kallas för The Grand Canyon State och denna slogan återfinns på typ alla standardplåtar på bilar. General classification, geocaching och game cube, alla är klassiska GC förkortningar precis som vårt resmål. Resten är nog rätt självförklarande.

Allt gott

Erik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s